Közélet

Ma ítélet várható a Szita Bence-gyilkosság ügyében

szita bence tárgyalás (szita bence tárgyalás)
szita bence tárgyalás (szita bence tárgyalás)

Ma délután várhatóan ítéletet hirdet a Kaposvári Törvényszék a tavaly októberben brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Szita Bence ügyében bíróság elé állított három vádlott büntetőperében.

A vád szerint a 11 éves fiút P. Erika harmadrendű vádlott ölette meg B. József elsőrendű és K. József másodrendű vádlottal, mert úgy gondolta, a gyerek okolható azért, hogy volt élettársával – a fiú nevelőapjával – megromlott a kapcsolata.

A vádlottak ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség. A tárgyalássorozat végén az ügyész tényleges életfogytiglant kért mindhárom vádlottra.

B. József védője bizonyítottság hiányára hivatkozva, a társtettesként megvádolt K. József védője büntethetőséget kizáró ok miatt, a felbujtással vádolt P. Erika védője pedig bűncselekmény, illetve bizonyítottság hiányában kérte védence felmentését. Az utolsó szó jogán felszólaló vádlottak – csakúgy mint korábban – ezúttal is ártatlanságukat hangoztatták, a bűncselekmény elkövetésével egymást vádolták.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik