Közélet

Elaludt a sofőr, tarolt a daru az M1-esen

Tegnap óta szervezik a mentést, azt mondják, nem lesz egy sétagalopp.

A Hír24 úgy tudja, hogy a hatalmas jármű vezetője szerdán hajnalban aludt el az M1-es autópályán, vezetés közben. A 88 tonnás, 16 kerekű jármű Tatabánya közelében, az egyik benzinkút mellett hagyta el a pályát, és mindent letarolt, ami az útjába került.

A mentés várhatóan csütörtök kora délután kezdődik. A járművet daruzni nem lehet, mert fölötte fut egy nagyfeszültségű vezeték. Vontatni sem lesz egyszerű, mert az első keréktengely kitört. A jármű méreteit mutatja, hogy megfelelő ellensúlyokkal 400 tonnát képes felemelni, kerekei 1,6 méter magasak.

A jármű jelenleg nem akadályozza az autópálya forgalmát, de a mentés közben elképzelhető, hogy le kell zárni az utat egy időre.

Mivel olvasóink közül sokan érdeklődtek a részletek után, tovább kérdezősködtünk az ügyben. A járműnek két sofőrje volt. Hódmezővásárhelyen dolgoztak, onnan Szlovákiába irányították őket. A fővárosban kellett volna aludniuk, de ez – az elsődleges információk szerint – kimaradt. A lassú jármű, amely ráadásul közúton csak éjjel közlekedhet, folytatta az utat. A sofőrök kimerültek voltak, ezért történhetett a baleset. Szerencsére egyikük sem sérült meg.

A legfrissebb információk szerint a járművet két darab 200 tonnás csörlő próbálja majd megmozdítani, de előtte egy 150 méter hosszú ideiglenes utat építenek, hogy ne süllyedjen el a puha földben. A 400 tonna nem elírás!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik