Közélet

Árvízi csalók – nyomozócsoport vizsgálja a bejelentéseket

Előállítás közben mentettek életet a rendőrök (Rendőrautó, Bevetés, Rendőr)
Előállítás közben mentettek életet a rendőrök (Rendőrautó, Bevetés, Rendőr)

Néhány órával ezelőtt számoltunk be róla, hogy csalók járják a fővárost. Már létre is hoztak egy külön csoportot a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője nyomozócsoportot hozott létre azoknak az állampolgári bejelentéseknek a kivizsgálására, amelyek gyanús személyek megjelenéséről számolnak be Budapest árvízveszéllyel érintett kerületeiben.

 

Több állampolgári bejelentés érkezett 2013. június 5-én a rendőrségre, amely szerint, ismeretlenek – magukat a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva – csengettek be V., illetve III. kerületi lakásokba azzal az ürüggyel, hogy az árvízhelyzetre tekintettel, felmérést készítenek az ott lakók létszámáról, illetve vagyontárgyaikról.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint nem végeznek Budapesten ilyen jellegű adatfelmérést sem személyesen, sem telefonon.
A fentiekre tekintettel Budapest rendőrfőkapitánya nyomozócsoportot hozott létre az ezzel kapcsolatos bejelentések kivizsgálása, valamint az esetleges bűncselekmények felderítése céljából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra kéri a fővárosban élőket, főként az árvízzel érintett kerületekben lakókat, hogy akiket hasonló ürüggyel megkerestek, vagy aki a gyanúsan viselkedő személyekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok bármelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik