Közélet

Trafikügy: nyomozást rendelt el az ügyészség

Hatvany István

2013. 06. 03. 16:22

Hivatali visszaélésre, vesztegetésre vagy befolyással üzérkedésre utaló dolgok nem merültek fel, de valami mégis gyanús.

A Központi Nyomozó Főügyészség országgyűlési képviselők és magánszemélyek feljelentései után, május 3-án rendelt el úgynevezett „feljelentéskiegészítést”. Ekkor vizsgálják meg, hogy történhetett-e bűncselekmény, vagy sem. Az ügyészség végül úgy találta, hogy a beszerzett adatok alapján a személyes adattal való visszaélést nem lehet kizárni, ezért hétfőn e miatt nyomozást rendelt el.

Az elrendelt nyomozás a gyanúval érintett konkrét cselekményre vonatkozik. (Ezt nem tudjuk, hogy mit jelent, ezért levelet írtunk az ügyészségnek. Ha válasz érkezik, közreadjuk.)

A hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúját a feljelentéskiegészítés nem támasztotta alá, így e vonatkozásban nem került sor a nyomozás elrendelésére – áll a Központi Nyomozó Főügyészség hétfői közleményében. A különböző ügyészségekre érkezett bejelentéseket, feljelentéseket, észrevételeket a Fővárosi Főügyészség vizsgálta.

A hvg.hu korábban azt írta, hogy a kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát, a listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot. A lap szerint a módszer a követkekező volt: a választókerületi elnökök megkapták a területükön a dohánybolt nyitására pályázók listáját, hogy véleményezzék azt, majd a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ez alapján hozta meg a döntését.

Szabó Rebeka, független országgyűlési képviselő szerint “Nem úszta meg a miniszterelnök sem, hogy ne kapjon trafikot”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.