Közélet

Lomtűz: egy lakás és két autó ment tönkre Budapesten

lomtuz-lomtalanitas(960x640).jpg (lomtalanítás, lomtűz, )
lomtuz-lomtalanitas(960x640).jpg (lomtalanítás, lomtűz, )

A VII. kerületi lomtalanítás nem volt éppen esemény nélküli. Pénteken és szombaton is riasztani kellett a tűzoltókat.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője a Hír24-nek elmondta: két nap alatt két tűz is volt a VII. kerületben. Pénteken, a Rózsák terén kapott lángra egy hulladékgyűjtő kuka, illetve a körülötte lévő, lomtalanítás miatt kihordott hulladékkupac. A tűz a közelben parkoló egyik autó lökhárítóját és a hátsó lámpáját megolvasztotta. Szerencsére a tűzoltók időben érkeztek, az autót sikerült megmenteni a teljes pusztulástól.

Szombaton hajnalban a Szövetség utcában kapott lángra a lom. A többméteres lángok akkora hőt termeltek, hogy a tűztől pár méterre lévő ötemeletes ház teteje is meggyulladt. A fővárosi tűzoltók kénytelenek voltak megbontani a cserepeket, hogy az izzó, égő részeket eloltsák. Az egyik tetőtéri lakás átmenetileg lakhatatlanná vált. A lángok itt is tönkre tettek egy közelben parkoló kocsit – tette hozzá a szóvivő.

Az FKI nyomatékosan felhívja az emberek figyelmét, hogy a lomok közé ne dobjanak égő csikket vagy gyufát, mert az évek óta pincében, padláson száradó hulladékok pillanatok alatt lángra kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik