Közélet

Nyomkövetővel szabadult a diszkókirály

vizoviczki(1)(960x640).jpg (vizoviczki)
vizoviczki(1)(960x640).jpg (vizoviczki)

Még javában tart a nyomozás, de a bíróság szerint jár neki egy kis szabad levegő.

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványára megszüntette csütörtökön a bíróság V. László előzetes letartóztatását, és házi őrizetét rendelte el – közölte a Fővárosi Törvényszék. Az ügyben bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak. A bíróság úgy rendelkezett, hogy „a házi őrizet betartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával kell biztosítani”.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos nyomozásának adatai szerint Vizoviczki egy munkatársán keresztül több magas beosztású rendőri vezetőt lefizetve szerzett illegális rendőri védelmet az érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeknek. Emellett pénzzel azt is elérte, hogy megkapja a rá vonatkozó bűnügyi információkat, így előre tudhatott arról, ha ellene vagy érdekeltségeinek vezetői ellen nyomozás indult.

Az éjszaka császárának is nevezett Vizoviczki László állítólag csak Budapesten 40 exkluzív szórakozóhelyet tudhatott a magáénak, bár egyik sem volt a tulajdonában. Emellett vidéken is voltak, vannak „érdekeltségei”. Amikor május végén korrupció gyanújával őrizetbe vették, mintegy 400 millió forint készpénzt találtak nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik