Közélet

Megsértődött a bíróságon a romagyilkosságok vádlottja

romagyilkosság (romagyilkosság, )
romagyilkosság (romagyilkosság, )

A szakemberek sikertelen embernek írták le, ez nem tetszett neki.

A romagyilkosságok tárgyalásának szerdai napján, az utolsó védőbeszéd után a vádlottak is lehetőséget kaptak arra, hogy szóljanak a védelmükben. Az elsőrendű vádlott saját magáról beszélt a legtöbbet, több adatot is pontosított, amelyek szerinte helytelenül szerepelnek a vádiratban, ilyen például a magassága. Egyebek mellett tagadta, hogy nemzeti zenekarok koncertjeire járt volna vagy hogy szélsőséges szervezetek tagja lett volna, ellenben hangsúlyozta, hogy részt vett különböző jótékonysági akciókon – számolt be az origo.hu.

A bíró ekkor szólt közbe, és felhívta Kiss figyelmét arra, hogy ő tulajdonképpen vallomást tesz, pedig ezt már senki sem veheti figyelembe. A vádlottat ez nem zavarta, és folytatta a beszédet. Elmondta, hogy a pszichológus szakértő őt sikertelen embernek állította be, pedig zenekarával CD-t jelentetett meg, és még a Petőfi Csarnokban is játszottak.

Kiss lassan, akadozva beszélt, mondandóját egy elé fektetett papírról olvasta fel, többször kért szünetet. A vád alapjául szolgáló vallomásokról is beszélt, egyebek mellett a koronatanúhoz és a negyedrendű vádlotthoz fűződő viszonyáról. Kiderült, utóbbira haragszik a leginkább. Úgy érzi, lejáratta őt. A bűncselekményekről keveset beszélt, elsősorban a szakvéleményeket és rendőrségi iratokat támadta, amelyeket szerinte sok esetben szabálytalanul készítettek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik