Közélet

Baltával zúzta volna szét a rendőrség épületét

balta (balta)
balta (balta)

A férfit felfüggesztettel megúszta, de kezelésre küldték.

Tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kedden a Szekszárdi Törvényszék azt a gyulaji férfit, aki a dombóvári rendőrkapitányság szétverésével fenyegetőzött – közölte a törvényszék büntető kollégiumának vezetője. Az ítélet nem jogerős. Hauszmanné Szőke Rita elmondta: a törvényszék kényszerítés kísérlete és zaklatás miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A vádirat szerint a 43 éves, gyulaji közmunkás 2012 júliusában életveszélyesen megfenyegette a község polgármesterét, ezután vitték a dombóvári rendőrkapitányságra. A férfi nem felejtett: októberben fenyegető levelet írt, melyben az állt, hogy fejszével „lerombolja” az épület falait és szétveri az ablakokat. Felháborítónak tartotta, hogy az elővezetés költségeit neki kellett megfizetni – ezzel magyarázta tettét.

A Tolna Megyei Főügyészség terrorcselekménnyel való fenyegetéssel és zaklatással vádolta a férfit. Az ügyész azzal érvelt, szerinte nem kizárt, hogy rátámadt volna a rendőrökre is. A bíróság azonban úgy látta, a fenyegetőző „csak” az épület megrongálását tűzte ki célul. A törvényszék pszichoterápiás kezelésre kötelezte a vádlottat.

Az ügyész a minősítés megváltoztatásáért és súlyosbításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik