Közélet

Gránát miatt kiürítették Tarlós hivatalát

aknagránát (aknagránát, )
aknagránát (aknagránát, )

Elszállítják a Gerlóczy utcai épületéből a tetőszerkezetben talált aknagránátot, a korábban elrendelt lakosságvédelmi intézkedéseket feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtök este az MTI-vel.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a csütörtök délben, a tető felújítása közben talált 82 milliméteres, második világháborús szovjet aknagránátot rendőrségi kísérettel szállítják el a központi gyűjtőbe, és ott megsemmisítik. Hozzátette: a Gerlóczy utcában és a Károly körúton újra megindulhatott a közúti és a gyalogos forgalom, a korábban kiköltöztetett lakók visszatérhetnek otthonukba.

A robbanószerkezetre kilőtt állapotban, törött gyújtószerkezettel találtak rá a Főpolgármesteri Hivatal tetőszerkezetében.
A környéket kétszáz méteres sugarú körben lezárták, a közeli lakóházak mellett a Főpolgármesteri Hivatalt is kiürítették.

A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A robbanószerkezetet csütörtök délben a tető felújítása közben találtak rá, kilőtt állapotban, törött gyújtószerkezettel. A környéket kétszáz méteres sugarú körben lezárták, a közeli lakóházak mellett a Főpolgármesteri Hivatalt is kiürítették.

Az intézkedés hozzávetőlegesen 1500 embert érintett. Egy időre lezárták továbbá a közúti forgalom elől a Károly körutat a Dob utca és a Madách tér között mindkét irányban, ez a 47-es és 49-es villamos, valamint a 9-es és 15-ös autóbusz közlekedését is érintette. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az érintett járatok újra az eredeti útvonalukon járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik