Közélet

Vége a drogos partiknak a Hajógyári-szigeten

disco (disco, )
disco (disco, )

A szórakozóhelyek üzemeltetését új cégek vették át. Véget ért a Vizoviczki-korszak.

A hét új cég összefogott, és közös erővel lépnek fel a kábítószerek terjesztői és a fogyasztói ellen. A korábbinál is hatékonyabb kampányt indítottak a drogok ellen: például bezárták a mámoros partikról elhíresült Coronita klubot, lecserélték a biztonsági szolgálatot. Detektoros kapukat állítottak fel és védőkorlátot építettek a Duna partján. A fiatalkorúakat nem engedik be éjszaka.

Az üzemeltetők támogatják a rendőri és hatósági ellenőrzéseket. Céljuk, hogy az ország legbiztonságosabb klubjaiként tartsák számon a Hajógyári-szigeten található szórakozóhelyeket.

A tervek szerint a Hajógyári-szigetből egy olyan szórakoztató központot varázsolnak, ahol nem csak a hangos zenéé a főszerep. Terveik között szerepel, hogy napközben gasztronómiai fesztiválokat, kulturális rendezvényeket, egészségnapokat, családi piknikeket szerveznek, megszólítják az állatbarátokat, hogy a Hajógyári mindenkié lehessen és a környéken élők is szívesen látogassanak oda.

Fazekas László, megbízott kommunikációs tanácsadó a Hír24-nek elmondta: a tavalyi razziák után a mulatók fél évig zárva voltak. A tulajdonos – akinek Vizoviczki jelentős összeggel adósa maradt – pár hónappal ezelőtt kezdett tárgyalásokba, hét új céggel kötött üzemeltetési szerződést. Lecserélték az örző-védő céget is, más lett a hangnem. Ők már kedvesen és udvariasan bánnának a vendégekkel. Az újranyitás május 18-án volt, a telt házas estén semmilyen probléma nem merült fel. Az éjszakai szórakozóhelyekre 16 éven aluliak nem mehetnek be. A 16 és 18 év közötti fiatalokat beengedik, de a kapuknál olyan karszalagot kapnak, mellyel nem vásárolhatnak alkoholt – tette hozzá.

A Vizoviczki-korszak

Vizoviczki megkerülhetetlen volt az éjszakai életben, de rejtőzködő életmódot folytatott. Tavaly fogták el korrupt rendőrökkel együtt. Vizoviczki László évek alatt építette fel budapesti és vidéki klubokból álló birodalmát, folyamatosan kereste a kapcsolatot a politikával.


Fotó: Neményi Márton

Pintér Sándor belügyminiszter szerint P. Tamás és V. László előzetes letartóztatásba helyezésével azokat juttatták rács mögé, akik az elmúlt húsz évben a legtöbb erkölcsi és anyagi kárt okozták Magyarországnak.

Miután V. László birodalma összeomlott, egyre-másra szedték elő a megdöbbentő eltűnések aktáit. Az egyik ügyet felgöngyölítették, és elfogták a két évvel ezelőtt eltűnt, 21 éves Haraszti Géza feltételezett gyilkosait. Az ügy mindkét gyanúsítottja biztonsági őrként dolgozott a szigeten. A fiút összeverték, majd a vízbe dobták, ahol megfulladt. Holtteste még aznap előkerült, egy hozzátartozója talált rá, miközben kereste.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hajógyári-szigetről 2006. február 12-én eltűnt Strehó Gergely és a 2006. június 3-án ugyancsak onnan eltűnt Rajnay Zoltán ügyében még nyomoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik