Közélet

Már az ügyészségen a szlovák gázoló ügye

szlovak-gazolo(210x140)(1).jpg (ingyenes, eva rezesova)
szlovak-gazolo(210x140)(1).jpg (ingyenes, eva rezesova)

A nő négy ember haláláért felelős.

Vádemelési javaslattal megérkezett a Budakörnyéki Járási Ügyészségre a tavaly augusztusban az M3-as autópályán halálos balesetet okozó, szlovák nő elleni nyomozás iratanyaga – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn. Kállai Gábor elmondta, hogy az aktákat a múlt pénteki iratismertetés után küldte meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset tavaly augusztus 21-én hajnalban történt, az M3-as autópályán. Eva Varholíková Rezesová terepjárójával egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társuk két nappal később, a kórházban belehalt sérüléseibe.

A milliomosnő két nappal a szörnyű tragédia után előzetes letartóztatásba került. A vér- és vizeletminta vizsgálata alátámasztotta, amit az alkoholszonda is jelzett: a 35 éves sofőr ivott, mielőtt belerohant az előtte haladó magyar rendszámú kocsiba, miközben az egy kamiont előzött.

Az azóta is előzetes letartóztatását töltő nőt több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik