Közélet

“Köcsögmentesítés” a pécsi börtönben

Bortonracsok(210x140)(12).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(210x140)(12).jpg (börtönrácsok, )

Romáknak mutatták meg, milyen a börtönélet.

Több mint húsz roma, nők és férfiak várakoztak bebocsátásra a pécsi börtön előtt pénteken délelőtt. Bevonultak, de csak néhány órára. Mindez egy bűnmegelőzési program része, mely az igencsak meghökkentő, “Köcsögmentesítő Napok” névre hallgat – derül ki a bama.hu beszámolójából.

A kampány atyja Cserdi polgármestere. Bogdán László elmondta, szembesíteni akarták a  cigányokat azzal, mi vár rájuk, ha bűnt követnek el. Az ötlet Bándy Kata megölése után született meg. Előadások, börtönlátogatás – ez mind része a programnak.

A fegyintézet falain belül tényleges körülményekkel szembesültek a látogatók: a húszszemélyes, háromemeletes vaságyakkal berendezett zárkákkal, ahol huszonnégy órából huszonhármat töltenek a rabok, és megnézhették az aprócska udvart, a magánzárkákat is. Látták, hol tartották fogva a fiatal pszichológusnő gyilkosát, és Páva Zsolt, pécsi polgármester lányának támadóját is.

Én biz’ Isten nem bírnám ki itt, ezerszer meggondolom ezután, mit csinálok – mondta az egyik résztvevő, miután elhagyták a börtönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik