Közélet

Zsidó férfit fenyegetett egy gárdamotoros

A zaklatás a Facebookon kezdődött, majd az utcán folytatódott.

Az egész ügy egy közösségi portálon megosztott képpel indult. Ezen egy akasztófa volt látható, alatta pedig a szöveg: „Jó reggelt parlamenti zsidók…! Magyarország, még mindig a magyaroké és az övék is marad! csak a miheztartás végett!”

Miután a képet megosztó férfit az egyik zsidó származású ismerőse arra kérte, hogy törölje a sértő szavakat az oldalról, egy igen udvariatlan beszélgetés vette kezdetét. A szócsatába egy harmadik, még bárdolatlanabb stílusú ember is beszállt, és még durvább kijelentéseket tett. A gárdamotoros ezek mindegyikét lájkolta.


Forrás: Facebook

A gárdamotoros a képet nem törölte, az utcán, személyes találkozásaik alkalmával pedig megjegyzéseket tett zsidó ismerőse származására, sőt a családját is megfenyegette. A megbántott és megfenyegetett mélykúti férfi pénteken úgy döntött, feljelentést tesz a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen.

Véleménye szerint mélyen megsértették azzal, hogy nyilvánosan „ingyenélő patkány”-nak és „kriptaszökevény”-nek nevezték, és többször használták a „holokamu” kifejezést is. Azzal a kijelentéssel pedig, hogy „… megyek adom a gázt!!.. minden zsidónak akinek nem jut kötél!” – a motoros kimerítette a veszéllyel való fenyegetés fogalmát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik