Közélet

Szekta miatt éheztették halálra a kisfiút?

fényevő (fényevő)
fényevő (fényevő)

Az agárdi ügynek semmi köze a gyógyászathoz, sokkal inkább egy szekta húzódhat meg a háttérben – mondta a Borsnak a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke.

A másfél éves agárdi kisfiút természetgyógyászok és alternatív szakemberek rendszeresen látták – mondta el korábban a gyermek apjának ügyvédje, aki cáfolta, hogy a szülők fénnyel akarták volna táplálni gyermeküket.

Az agárdi esettel kapcsolatban nem keresett meg minket a rendőrség vagy az ÁNTSZ, nem tudjuk, hogy egy valahogyan papírhoz jutott, de valós tudással nem bíró t­er­mészetgyógyász vagy egy közönséges sarlatán látogatta-e a gyermeket. Én valamilyen szektát sejtek a háttérben – mondta a Borsnak dr. Taraczközi István, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének elnöke, aki szerint egyre több szaktudás nélküli kuruzsló folytatja veszélyes tevékenységét az országban.

„A természetgyógyászat támogat­ja, hogy egy gyermek a lehető leghosszabb ideig kapjon anyatejet, ám természetesen a korának megfelelő egyéb táplálékra is szüksége van” – magyarázta Taraczközi, hozzátéve, hogy számára teljesen valószerűtlen, hogy egy ilyen esetben semmilyen hatósági mulasztás nem merül fel. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vizsgálata nem tárt fel olyan körülményt, amellyel a védőnő a tragédiát megelőzhette volna, ezért megállapították, hogy nem felelős a tragédiáért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyermek annyira alultáplált volt, hogy összeomlott a keringése. Szüleit néhány napon belül letartóztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik