Közélet

Elítélték a váci börtön csempészét

N. Tamás összejátszott egy polgári alkalmazottal.

160 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki 2008 nyarán épp a Váci Fegyház és Börtön fogvatartottja volt, és társai megrendelésére négy mobiltelefont csempészett be.

N. Tamás, miközben jogerős szabadságvesztését töltötte, a börtön fémtechnológiai üzemében dolgozott. Ott megkérte a szerszámkészítő munkáltatási felügyelőt, hogy segítsen neki behozni a négy mobiltelefont. A készülékek darabjáért ötezer forintot ígért a megtévedt polgári alkalmazottnak.

A felügyelő szállította a telefonokat, melyeket N. Tamás egy általa készített villamos dobozban rejtett el a körleten, majd intézkedett, hogy a külső kapcsolattartója – N. egyik korábbi rabtársa – átutalja a húszezer forintot a felügyelő bankszámlájára.

A csempészek végül lebuktak, így ítélhették el N. Tamást kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt, míg az I. rendű vádlottként számon tartott felügyelő ügyében még nem hozott döntést a bíróság.

A büntetés-végrehajtásnál egyébként nem azt határozták meg, mi nem lehet egy fogvatartottnál, hiszen az gyakorlatilag egy végtelen lista lenne, inkább azt írták elő, hogy mit tarthat magánál a rab. Ebben a listában viszont nincs benne a mobiltelefon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik