Közélet

Bíróság előtt a találomra gyilkoló fiatal

birosag(210x140)(18).jpg (bíróság, )
birosag(210x140)(18).jpg (bíróság, )

A fiatal tavaly augusztusban ölt, méghozzá hidegvérrel. Tettét azóta sem bánta meg. Hétfőn bíróság elé állították.

Nem tett vallomást az első tárgyalási napon az a fiatal, akit előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol az ügyészség. Korábbi vallomását azonban fenntartotta, ezt dr. Virág Pál tanácsvezető bíró ismertette a helyszíni kihallgatás jegyzőkönyvével együtt hétfőn, a Debreceni Törvényszéken.

A vádlott korábban úgy fogalmazott, mióta él, „utálja a cigányokat, a buzikat, a sok k..öt”, ezért már korábban megfogalmazódott benne, hogy egyesével „ki fogja nyírni őket, hogy fogyjanak”. Fontolgatta azt is, hogy fegyvert szerez, erről azonban az ára és az engedély miatt végül lemondott – tájékoztatott a Debreceni Törvényszék.

A lezárt helyszín
Fotó: Debreceni Törvényszék

Áldozata hirdetését találomra választotta ki, majd elindult, hogy végrehajtsa tervét. Bicskát és váltóruhát vitt magával. A fiatal a rendőröknek azt mondta, miközben a férfiba döfte a bicskát, szexuális hovatartozását hangoztatva szidalmazta. A vértől nem lett rosszul, sőt „mintha megkönnyebbült volna”, lelkiismeret-furdalása később sem volt, csak émelygett, ha az ölésre gondolt. A bűncselekmény után – újra a televíziós hirdetéseket böngészve – arra gondolt, hogy „ha már egyet elintézett, jöhet a következő”.

Gyilkos és áldozata sms-ben kommunikáltak
Fotó: Debreceni Törvényszék

A hidegvérű gyilkos a történtek után hazautazott, két nap múlva fogták el. Az akkori hírek szerint a tettes már kiválasztotta következő áldozatát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik