Közélet

Példátlan büntetést kapott egy hétgyermekes anya

pedofil (pedofil, )
pedofil (pedofil, )

Hanyagul bánt csemetéivel, ezért vonták felelősségre.

Az összesen hét gyermeket szült, ám nem gondoskodott róluk. Gyermeki, amennyire tudták, egymást látták el. A nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás, és az ügyészség – a megszokott gyakorlattól eltérően – letöltendő szabadságvesztést szabott ki rá – számolt be a Dunántúli Napló.

Egy az internetes portálnak nyilatkozó jogász szerint Baranya megyében ilyenre az elmúlt egy-két évtizedben erre nem volt példa, vagyis, hogy valaki önmagában elhanyagolás miatt kapjon letöltendő börtönbüntetést.  Ennek  oka, hogy a döntés meghozatalakor elsősorban a gyerekek érdekeit nézik, akiknek nyilván szükségük van a szüleikre, gondviselőikre. Figyelmeztetés, pénzbírság, súlyosabb esetben felfüggesztett börtönbüntetés – inkább ez a jellemző.

Az elhanyagolás egyébként többnyire nem abban merül ki, hogy valaki – rossz szociális körülményei miatt – nem tud enni adni a gyerekeinek, hanem abban, hogy nem is tesz ez ellen semmit. Vagyis, ha még a gyermekek után járó állami támogatásokat sem rájuk fordítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik