Közélet

Sírokat tett tönkre a temetői tolvajbanda

Temető (temető)
Temető (temető)

Alumíniumra, rézre fájt a foguk. A kár több százezer forint.

A háromfős csapat márciusban összesen három ormánsági temetőt „látogatott” meg, a banda fémre vadászott.  Az eddigi adatok szerint húsz sírhelyben tettek kárt, réz és alumínium karikákat vittek el.

A társaság mindig éjszaka ejtette meg portyáit, rendre lakott területen kívül eső temetőket kerestek. Kézi fémfűrésszel „felfegyverkezve” indultak útnak, azzal vágták le a fedlapokra erősített díszes karikákat. A rendőrség tájékoztatása szerint az egyes sírok helyreállítása több tízezer forintjába is belekerülhet a tulajdonosoknak.

A lopott holmik értéke csaknem 800 ezer forint. A tolvajok több színesfém-átvevőhelyen is jártak, hogy eladják a temetői zsákmányt, és bár a legtöbb helyről elküldték őket, egy vásárlójuk azért mégis akadt: a férfi 50 ezer forintért vette meg a tárgyakat.

Az egyenruhások már tudják, ki az orgazda, de az illetőt egyelőre keresik. A három tolvajt – egy 22 és egy 23 éves fiatalt, valamint egy 54 éves férfit – viszont őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik