Közélet

Idegenlégiós oktatott közelharcot az izsáki rendőröknek

izsák (izsák)
izsák (izsák)

A francia idegenlégiót megjárt férfi tartott kiképzést a két gyanúsítottnak. Egyikük két éve jár Fülöpszállás polgármesterének lányával.

A Bors információi szerint az izsáki rendőrőrs több munkatársa, így a két gyanúsított számára is egy, a francia idegenlégiót megjárt férfi tartott oktatást közelharcos fogásokból. Hozzáteszik: egyáltalán nem szokatlan, hogy külsős szakértők vesznek részt a rendőrök fizikális fejlesztésében, ám a hangsúlyt főképp a támadások elhárítására, a kényszerintézkedések szakszerű kivitelezésére fektetik.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a bántalmazás vagy egyéb, esetleg betegségből származó reakciók okozták-e a 47 éves Bara József halálát. Erre csak a boncolás tud majd pontos választ adni, amelynek eredményét egyelőre nem közölte a nyomozást végző Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Fotó: MTI/Noszlopy N. Miklós

Nemcsak a gyanúsítottak tagadják a „péppé verést”, a két rendőr hozzátartozói is elképzelhetetlennek tartják a halállal végződő kényszervallatást. B. Csongor két éve jár Fülöpszállás polgármesterének lányával. Az apósjelölt, Cseh Szakáll Sándor csak jót tudott mondani Csongorról.

Én azt tudom róla mondani, hogy ritka manapság az ilyen becsületes ember. Mindenkihez jóindulattal közelít, szerény, szelíd és egyáltalán nem agresszív – nyilatkozta a napilapnak a polgármester.

Csontig hatolt

A Népszabadság úgy tudja, egy tavaly augusztusban eltűnt láncfűrészt kerestek az izsáki rendőrök az orgoványi férfin. A lap beszámolója szerint Bara József keze végig meg volt bilincselve, legalábbis ezt erősíti öccsének, a holttestet azonosító Bara Csabának a vallomása, aki szerint a bilincs csontig hatolt a testvére csuklóján. A kényszervallatást és a megbilincselést a nyomozóügyészség koronatanúja, egy, a vallatást látó rendőr is megerősítette, aki állítólag figyelmeztette is az egyik járőrt, majd távozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik