Közélet

Hajmeresztő (ál)hírek a pécsi szatírról

Ny. nem bujkált barlangban, nem ejtett túszt, nem lőtték le, de még csak nem is fagyott kockára.

Páva Zsolt lányának támadója a Mecsek barlangjaiban húzta meg magát, túszát a mellére kötve, nyomában a rendőrség, alvilági fenevadak. Üldözték, lőttek rá. Nem bírta tovább, végezni akart magával, de közben valahogy megfagyott.

Mindez akár igaz is lehetne, hiszen az üggyel foglalkozó sajtó szép számmal ontotta magából a(z) (ál)híreket a pécsi rémmel kapcsolatban.

Forrás: Northfoto/Hír24

A már szigorúan csak Ny. Zoltánként említhető bűnöző a napvilágot látott információk szerint valóban meghúzta magát tíz napig valahol. A rendőrök többször azt hitték, elkapták, néhány pillanatig pedig olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy sikerült túszt ejtenie, miközben megpróbálták elfogni.

Arról, hogy pontosan mivel töltötte napjait a pécsi rém, hivatalosan semmit sem tudni. A rendőrség vasárnap kora délután mindössze annyit közölt, hogy a tettes 11 óra 20 perckor feladta magát. Ennél többet mostanáig nem kötöttek a nagyérdemű orrára. Maradnak tehát a csurranó-cseppenő információk. Bár ezek kevésbé izgalmasak, mint akciófilmbe illő elődeik, vélhetően közelebb visznek az igazsághoz. Amit biztosan tudunk, hogy a fiatal péntek hajnalban támadta meg a 20 éves áldozatát, aki egy egyetemi rendezvényről tartott hazafelé. A lány, bár súlyosan megsérült, el tudott menekülni, igencsak rémisztő előélettel „büszkélkedhető” támadója így nem tudta megerőszakolni.

A tettes tehát egy barlangban ismerősénél bujkált a HírTV információi szerint, nem messze bátyja barlangjától otthonától. A Pécsi Napilap ezt máshogy tudja: szerintük a barlang egy lepukkant, romos ház volt. A fiatalt az alvilági csoportok a rendőrök gőzerővel keresték, számos helyszínen lecsaptak, ezalatt keresett bűnözök is horogra akadtak. A környékről, ahol meghúzta magát, egyébként több bejelentés is érkezett, valószínűleg ők tényleg nem szellemet láttak. A támadó az ellene indult hajtóvadászat dacára tíz napig sikeresen lavírozott, végül úgy döntött, öngyilkos lesz rendőrt hív magára, valószínűleg tisztában volt vele, hogy megfagyhat nincs esélye.

Aki szereti a haszontalan információkat, annak még fontosak lehetnek a következők:

– Ny. Zoltán zöld kantáros nadrágot, sárga felsőt és baseball sapkát viselt, amikor feladta magát.
– Nem éhezett (ismerőse vitt neki ételt).
– Tudott aludni.
– Nem volt pénz a mobilján, egy középkorú férfitől kért egyet kölcsön.
– A mobiltelefont kölcsönadó középkorú férfinek van egy kutyája.
– Egy másik informátor szerint a középkorú férfi egy nő volt.
– Mindez egy vegyesbolt előtt történt. Vagy épp a vegyesboltban.
– Ny. a rendőröktől tudta meg, hogy elfogták az öccsét.
– Egy nagyobb rabszállító autóval vitték a bíróságra.
– Ny-nek jelenleg körszakálla van.
– Bár mindenki tudja, kiről van szó, mostantól azért nem lehet kiírni a nevét, mert elfogása óta személyazonosságát védelem illeti.


Ny. egyébiránt most már előzetesben van. További információk itt.

    Ajánlott videó

    Olvasói sztorik