Közélet

A vérdíjtól ijedhetett meg a pécsi rém

Páva Zsolt (Páva Zsolt)
Páva Zsolt (Páva Zsolt)

Tíz nap bujkálás után önként sétált a rendőrök karjaiba egy pécsi kisboltnál Páva Zsolt lányának támadója.

„Kérem, hívja a rendőrséget, fel szeretném adni magam” – ezt mondta egy Fülemüle utcai kisbolt eladójának vasárnap délelőtt Ny. Zoltán, aki ellen több mint egy hete hajtóvadászatot indított a rendőrség, mert brutálisan megverte Páva Zsolt pécsi polgármester lányát – derítette ki a Blikk.

„Már régóta ismerem a fiatalembert, itt lakhat a környéken. Volt már vele konfliktusom, mert többször hitelbe akart vásárolni. Aztán tegnap tizenegy óra tájban idejött, de nem lépett be a boltba, az ajtóból kérte, hogy segítsek, hívjam a rendőröket, mert fel akarja adni magát” – magyarázta a lapnak annak az ABC-nek az eladója, ahová a pécsi rém betért, hogy feladja magát.

Fotó: Facebook

A bolt előtt ácsorgó bűnöző végül az egyik arra járó, kutyát sétáltató fiútól kérte el a mobiltelefonját, és tárcsázta a rendőröket. A Bors úgy tudja, a brutális bántalmazó egy elhagyott, romos házban bujkált tegnapig. Egy ismerőse vitt neki rendszeresen ennivalót, így tudott észrevétlen maradni.

A napilap információi szerint a férfi azért adta fel magát, mert a kitûzött vérdíj miatt már alvilági csoportok is keresték.

Nem volt más választása

Végh József kriminálpszichológus szerint is csak idő kérdése volt, hogy feladja magát a támadó. „Lelkileg nem könnyű elviselni, ha valakit üldöznek. Pénze sem volt, és valószínűleg sehol sem fogadták be, vagy nem úgy, hogy megfelelő védelmet nyújtott volna egy ilyen hajtóvadászat ellen” – nyilatkozta a szakember.

Ny. Zoltán – mivel a könnyű testi sértés a nemi erőszak kísérlete miatt már halmozottan számít – 2-től 11 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, amelynek a középértéke 6 év és 6 hónap. Azonban mivel a férfi már követett el hasonló bűncselekményt, visszaesőnek számít, ami tovább súlyosbíthatja az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik