Közélet

Darabolós gyilkosságra készült a volt fideszes képviselő

kék villogó (rendőrség, mentő, tűzoltó, )
kék villogó (rendőrség, mentő, tűzoltó, )

A „piszkos munkát" mással végeztette volna el: bérgyilkosokat fogadott, a holttestek eltüntetésével pedig egy fiatalembert bízott meg. Rosszul választott, utóbbi cinkosa ugyanis feldobta a bandát.

A veol.hu csütörtökön számolt be róla, hogy három embert vettek őrizetbe a rendőrök Balatonfűzfőn, miután megtudták, mire készülnek. Az internetes portál úgy tudja, a felbujtó egy Veszprémben praktizáló, de vállalkozóként is ismert ügyvéd, egykori fideszes önkormányzati képviselő, bizonyos H. Tamás.

A rendőrség az esetről sajtótájékoztatón számol be, így részleteket egyelőre nem közöltek. Csupán annyit mondtak, hogy elfogtak egy csoportot, melynek tagjai előre kitervelten, nyereségvágyból akartak ölni.

A veol.hu pénteken már arról írt, információik szerint az ismert ügyvéden és a bérgyilkosokon kívül egy fiatalember is érintett az ügyben. Az ő dolga lett volna a „takarítás”. Azt tervezték, hogy lecsalják az ügyvéd üzletfeleit Balatonfűzfőre, egy házba, ott elkábítják és megölik, végül pedig nyomtalanul eltüntetik őket. A fiatal azt a feladatot kapta, hogy feldarabolja és savval eltüntesse a holttesteket. Úgy tudják, a „munkáért” százmilliós jutalom járt volna, és bár a férfi fontolóra vette az ajánlatot, inkább felkereste egy rendőr ismerősét, és feldobta a társaságot. A Terrorelhárítási Központ emberei így lesben álltak a háznál és amikor mindenki megérkezett, lecsaptak. Az ügyvéd állítólag menekülni akart, de elfogták.

Az internetes portál értesülései szerint H. Tamást jó kapcsolatokkal rendelkező, sikeres üzletemberként ismerik a térségben, volt fideszes önkormányzati képviselőként számos helyi fejlesztési projektet vezetett, közel-keleti kapcsolatait igyekezett minél gyakrabban kamatoztatni. Állítólag egy kétmilliárd forint értékű ingatlanügyből kívánt nyertesen kikerülni, vélhetően ezért akart végezni üzletfeleivel.

A 43 éves H. Tamás – önéletrajza szerint – fiatal, több diplomás ügyvédként nemcsak a gazdasági életben, hanem a politikában is érvényesülni próbált: 1998-ban belépett a Magyar Demokrata Fórumba, melynek 2002 és 2004 között városi elnökségi tagja volt. 2005 márciusában az MDF-es pártviszályok miatt átlépett a Fideszbe. Ebben az évben hagyta ott azt az ügyvédi irodát is, amelynek vezetője jelenleg a devizahitelesek egyik legnagyobb pertársaságát képviseli az egyik bank ellen.

2004-től a Veszprém Megyei Jogú Város Közbeszerzési Döntőbizottságának szakértője, az önkormányzat, a kistérségi társulás, illetve a város több civil szervezetésnek jogi szakértője, 2004 és 2006 között a képviselő-testület Fideszes tagja, illetve a Sportbizottság elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik