Közélet

Halálra vertek a rendőrök egy férfit

izsáki rendőrörs (izsáki rendőrörs)
izsáki rendőrörs (izsáki rendőrörs)

Lopás miatt hallgatták ki. Az egyik hozzátartozója szerint péppé verték a fejét.

A baon.hu a Petőfi Népére hivatkozva számolt be elsőként a brutális bűncselekményről. Azt írja, hogy az izsáki rendőrőrsön hallgattak ki a napokban egy orgoványi férfit. Kisebb lopással gyanúsították a rendőrök, kihallgatás közben azonban meghalt. Aki azonosította holttestét, azt állította, hogy péppé volt verve az arca.

Román állampolgárságú volt az áldozat

Egy magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező 47 éves izsáki lakos, román állampolgárságú férfi volt, akit a megalapozott gyanú szerint az izsáki rendőrőrsön hétfőn halálra vertek rendőrök – közölte az ügyészség sajtószóvivője. Fazekas Géza szerdán újságíróknak megerősítette, kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt vettek őrizetbe két, időközben leszerelt Bács-Kiskun megyei rendőrt. A kényszervallatás és halált okozó testi sértés halmazati büntetése kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Fazekas Géza tájékoztatása szerint hétfőn egy kisebb lopás miatt vitték be a román állampolgárságú férfit, és feltehetően néhány órás folyamatos bántalmazás után mentőt hívtak hozzá az izsáki rendőrőrsre, de a gyanúsított életét vesztette.

Elítélte az izsáki bántalmazást az országos rendőrfőkapitány

Jogállami keretek között működő rendőrség esetében elfogadhatatlan, megengedhetetlen és tűrhetetlen, hogy egy rendőri intézkedés így fejeződjön be – jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán az eset kapcsán.

Papp Károly a rendőrség teljes személyi állománya nevében részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak.
Az országos főkapitány elmondta, hogy kedden a két rendőr szolgálati viszonyát az elöljárói megszüntették. Indoklás nélkül felmentették az izsáki rendőrőrs parancsnokát és a kiskőrösi rendőrkapitányság vezetőjét is. Papp Károly vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, hogy esetleg más rendőri vezető is felelős lehet-e az ügyben.
Mint elmondta: a rendőri intézkedés során az arányosság, szükségesség és fokozatosság elve nem érvényesült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik