Közélet

Gyengeelméjű apja ejtette teherbe a 14 éves lányt

Beismerte tettét egy 43 éves szlovákiai férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy iskolás lánya tőle vár gyereket. Az alacsony értelmi szintű férfit őrizetbe vették.

A nagymihályi járásban, az ukrán–szlovák határon fekvő Szirénfalva község lakosságát sokkolta az eset. A falubelieknek tűnt fel, hogy a kislány „felszedett” néhány kilót, ám édesanyja, a 35 éves Renáta sokáig tagadta, hogy lánya várandós lenne, azt állította, csak meghízott, mert „jól főz” – idézi az egyik szomszédot a Bumm.sk.

A falubeli nőket azonban nem hagyta nyugodni a magyarázat, ezért rávették az anyát, hogy vigye el lányát nőgyógyászhoz, aki a kivizsgálás során megállapította, hogy a lány 8 hónapos terhes. A nyolcadik osztályos lány apja, Andrej, a rendőrségi kihallgatás során beismerte, hogy ő a leendő gyermek apja.

Alacsony értelmi szint

A szülőknek hat gyerekük van összesen, közülük az érintett Júlia a legidősebb. Az egyik gyereket rokonok nevelik, egy másik pedig intézetben van.

Takács Tibor polgármester elmondása szerint a családot sosem kellett hivatalos eljárás alá vonni, bár szerinte voltak problémák, a feleség olykor panaszkodott a férjére, „de mindig gyorsan megoldották maguk között”.

Azonban a polgármester segítségére szorultak, mivel olyan alacsony intelligenciájúak, hogy képtelenek voltak a pénzükkel gazdálkodni. Emiatt megbízták Takácsot, hogy intézze helyettük különféle átutalásaikat.

Lányával aludt, feleségét verte

A rendőrség megállapította, hogy Andrej többször megverte feleségét és gyerekeit, az utóbbi hónapokban ráadásul a lányával aludt egy ágyban, az anya pedig a szomszéd szobában.

Azt, hogy pontosa mi zajlott a családi ház falai mögött, kényszerítette-e az apa lányát a szexuális együttlétre, jelenleg a rendőrség vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik