Közélet

Újabb vérdíj Nyergesért

Nyerges Zoltán - címlap (bűnügy, )
Nyerges Zoltán - címlap (bűnügy, )

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) is felajánlott százezer forintot a pécsi támadó kézre kerítéséért.

Az Országos Roma Önkormányzat csatlakozott a pécsi cigány nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, és újabb százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a pécsi polgármester lányát megtámadó Nyerges Zoltán elfogása érdekében. A Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat korábban szintén százezer forintot ajánlott fel.

Az ORÖ a felajánlás mellett azt kérte képviselőitől és a magyarországi cigányságtól, hogy segítsék a Páva Zsolt pécsi polgármester lányát pénteken megtámadó férfi elfogását. A szervezet hétfőn levélben kéri csaknem ötezer képviselőjét, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a körözött, 23 éves feltételezett elkövető „sehol ne érezze magát biztonságban az országban”.

A magyarországi roma társadalomnak össze kell fognia az egész magyar társadalommal azért, hogy „a gyermekeinket, lányainkat meggyalázókat és a társadalmi békét örökösen megzavaró erőszakoskodókat mihamarabb rács mögé juttassa” – emlékeztetett az ORÖ. A rendőrség a 23 éves Nyerges Zoltánt gyanúsítja azzal, hogy péntek reggel négy óra körül, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta Páva Zsolt fideszes polgármester húszéves lányát, aki súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

MInt korábban megírtuk, a Terrorelhárítási Központ vasárnap kétszer is rárontott egy családi házra, amelynek a kertjéből „valaki elmondása szerint valaki valamikor elfutott valahová. Állítólag Nyerges.” Annyit tudni, hogy a házból elvittek négy embert, és kihallgatták őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik