Közélet

Pécsi támadás: képzelt túszdráma és fantom rendőrségi helikopterek

pécs (pécs, )
pécs (pécs, )

Még mindig nem kapták el a pécsi polgármester lányát megtámadó Nyerges Zoltánt. A pletykák egyre vadabbak.


Képünk illusztráció!
Forrás: Hír24

Több a rendőr, mint a vendég

Szőlőskertekben bujkál vagy az erdőben, esetleg egy mecseki barlangban. Megerőszakolhatta Páva Zsolt lányát, de a valódi információkat a belügyminiszter úgyis titkosítja. Korábban is támadott meg nőket, és gyerekként őt is zaklatták.

Egyre elvadultabb pletykák kapnak szárnyra Pécsen Nyerges Zoltánról, akit azzal gyanúsítanak, hogy péntek hajnalban megtámadta és megverte a helyi polgármester, Páva Zsolt lányát. A 23 éves férfi ellen hajtóvadászatot hirdetett a rendőrség. A nyomozásba már a TEK is bekapcsolódott.

A helyiektől úgy tudjuk, a hétvégén sok pécsi szórakozóhelyen felbukkantak a feltűnően szorgalmasan nyomozó rendőrök. Végigmentek a város főutcáján, igazoltattak, de nem találtak semmit és senkit. Egy, a Bama.hu-nak nyilatkozó pécsi azt mondta, szombaton több rendőr és nyomozó volt a törzskocsmájában, mint vendég.

Kétszer is lecsaptak ugyanoda

A TEK-esek vasárnap kétszer is rárontottak egy családi házra, amelynek a kertjéből valaki elmondása szerint valaki valamikor elfutott valahová. Állítólag Nyerges. A nyugodt pécsi városrészben található épületben a – szemtanúk szerint kb. kilenc kocsival kiérkező – rendőrök végül nem találtak sok érdemlegeset. Annyit tudni, hogy a házból elvittek négy embert, és kihallgatták őket. A Pécsma.hu-nak a lakók azt mondták, korábban segédmunkásként dolgozott nekik Nyerges, műgyantával kapcsolatos munkákra vették fel. Az is kiderült, hogy a 23 éves férfinak nincs egy forintja sem.

A Páva Zsolt lányát ért támadással és a feltételezett elkövetővel kapcsolatban az internetes kommentelők egész sok dolgot tudni vélnek. Például arról, hogy Nyerges Zoltán jelenleg hol van. Van, aki szerint az erdőben bujkál, más úgy gondolja, hogy szőlőskertekben. Állítólag Komlón is lehet vagy épp Égervölgyben. De az sem kizárt, hogy egy barlangban húzza meg magát.

Mindenesetre – az egyik hozzászóló szerint – az a gond, hogy nincs mobiltelefonja, vagy nem használja, mert akkor be lehetne mérni. Egy másik kommentelő rendőrségi-katonai helikoptereket is bevetne a keresésbe. Van, aki ismerni véli a férfit, és azt írja róla, hogy nagyon agresszív. Van, aki szerint viszont Nyerges csöndes és kerüli a balhékat.

Sokan gyanítják, a rendőrök nem mondtak el mindent arról, hogy mi történt valójában péntek hajnalban Páva lányával. Néhány kommentelő „biztos informátoroktól” tudni véli, hogy a lányt megerőszakolták, ám egyikük szerint az igazság úgysem fog kiderülni, mert „Pintér titkosítja majd” az információkat. A Mayamama nevű user már a hasonló esetek jövőbeni megelőzésére is gondol, amikor ezt írja:

Képzelt túszdráma

A média is ügyesen zúdítja az álhíreket. Az egyik pécsi hírportál például már írt arról, hogy Nyergesnek van egy gyereke és állandó barátnője. Aztán felröppent a hír, hogy vasárnap a rendőrök a korábban említett családi házas akció során elkapták a férfit, aki meg is sérült. Később már túszdrámának írták ugyanezt, de arról is szó esett, hogy rendőrségi helikopterek köröznek a város felett.

Ami (szinte) biztos: a komlói gyermekotthonban nevelkedett, 23 éves Nyerges Zoltán nem ismeretlen a rendőrök előtt. Visszaeső bűnöző, évekkel korábban egyik nevelőjének lányát próbálta erőszakkal magáévá tenni, akkor azonban bizonyítékok híján szabadon engedték. Pár hónappal később viszont egy 15 éves tinire csapott le, aki a mai napig képtelen feldolgozni a borzalmas támadást.

Pécs és a biztonság

Ha érdekli, hogy az elmúlt 365 napban hány személy ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény volt Pécsen, akkor nézze meg az alábbi térképet. Ha részletesebb információkat akar, akkor kattintson is rá:

Forrás: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik