Közélet

Két évet kapott a rendőrgázoló

Kozuti-ellenorzes(1)(960x640)(1).jpg (Közúti ellenőrzés)
Kozuti-ellenorzes(1)(960x640)(1).jpg (Közúti ellenőrzés)

Két év börtönt kapott nem jogerősen a Kazincbarcikai Járásbíróságon az a 23 éves férfi, aki tavaly márciusban kocsijával elsodort egy intézkedő rendőrt, és több méteren át vonszolta.

Tavaly márciusban, Kazincbarcikán állították meg a rendőrök, mert körözték. Igazoltatták, majd felszólították, hogy szálljon ki a kocsiból, ő azonban gázt adott és megpróbált elhajtani. Magával rántotta a nyitott ajtó mellett álló rendőrt, akit métereken keresztül vonszolt. A rendőr az ajtóba és a kormányba kapaszkodott. Az autó előbb egy furgonnak, majd egy ház falának csapódott. A rendőr a kezén és a lábán sérült meg. A Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és több más bűncselekmény miatt emelt vádat a 23 éves férfival szemben.

A vádlott egyszer sem tett vallomást, és csak a bírósági tárgyaláson, az utolsó szó jogán szólalt meg. Beismerte és megbánta tettét. Eddig már hatszor volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények, garázdaság, illetve kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt.

A férfit két évre eltiltották a közügyektől és a járművezetéstől is, valamint 450 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá. A Kazincbarcikai Járásbíróság elsőfokú ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyet másodfokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik