Közélet

Néhány nap után hazatérhet az ír gázoló

Tobin (ír gázoló, tobin, )
Tobin (ír gázoló, tobin, )

Navracsics Tibor megígérte Tobinnak, hogy Írországban is letöltheti büntetésének maradékát.

Magyarországi büntetésének megkezdése után akár egy-két nappal is hazatérhet Írországba a 2000-ben Leányfalun két gyermeket halálra gázoló Francis Ciarán Tobin – mondta Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter szerdán az M1 Az Este című műsorában.

A tárcavezető ígérte, személyesen garantálja, hogy a jogerősen elítélt férfi Írországban folytathatja büntetését, amennyiben annak letöltését Magyarországon kezdi meg. Navracsics Tibor közölte, utóbbihoz az áldozatok szülei is ragaszkodtak, az ír igazságügy miniszter neki írt leveléből pedig arra lehet következtetni, hogy az elítélt hazájában befejezi büntetésének letöltését.

Az ír és a nemzetközi közvélemény alapján nem számít arra, hogy Tobin hazájában államfői kegyelemmel korábban szabaduljon – mondta Navracsics.


Fotó: MTI

Az ír legfelsőbb bíróság tavaly nyári végleges, jogerős elutasító végzésével összes jogi lehetőség bezárulni látszott arra, hogy Francis Ciarán Tobint az ír hatóságok átadják Magyarországnak büntetése letöltése végett. Navracsics Tibor azonban pénteken ír tájékoztatásra hivatkozva bejelentette, hogy Tobin mégis kész letölteni büntetését. Az ír férfi, aki az Irish Life biztosítótársaság képviseletében három évig dolgozott Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun ütött el egy ötéves és egy kétéves kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik