Közélet

Brutális támadás Kurityánban

rendőrség (police, )
rendőrség (police, )

Lezárták a viperás támadók elleni nyomozást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indított eljárást 2011. július 7-én. A nagy erőkkel megindult nyomozás adatai alapján az éjszakai órákban az akkor még ismeretlen elkövetők behatoltak egy kurityáni lakóházba. A 73 éves egyedül élő férfi felébredt a zajra, átment a másik helységbe, ahol a maszkot viselő alakok elemlámpák fényénél éppen kutattak. Az idős férfit egy teleszkópos fémbottal azonnal ütlegelni kezdték, és pénzt követeltek tőle. A földre került sértettet a zsákmánnyal menekülő támadók magára hagyták. Az idős férfi a bántalmazás során maradandó sérüléseket szenvedett.

A mintegy féléves, mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként 2012. február elején a rendőrök beazonosították és elfogták a rablókat. A 21 éves B. József, a 25 éves P. Gergő és a 31 éves V. Sándor megalapozottan gyanúsítható jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények elkövetésével. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette az elkövetőket, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik