Közélet

Megkínozta kollégáját egy levegős pisztollyal

munkás (furó, munkás, )
munkás (furó, munkás, )

A férfi életveszélyt okozó testi sértés miatt állt bíróság elé.

A férfi 2011 nyarán bánt el kollégájával. A 25 éves fiatal egy hódmezővásárhelyi gyár készárujavító üzemében dolgozott, munkatársával javításra szoruló szaniterek portalanítását végezték. Ehhez hat bar nyomással működő sűrített levegős pisztolyokat használtak.

Társa fogta a levegőpisztolyt, és viccből későbbi bántalmazója dereka, feneke felé fújt, tette ezt 30-40 centiméteres távolságból. A fiatal vissza akart vágni, ezért hátulról lefogta rövidnadrágban lévő kollégáját, lerántotta a földre, majd a hason fekvő férfi végbeléhez tette a pisztolyt és levegőt fújt bele.

Munkatársa sokkos állapotba került, rosszul lett, felpuffadt a hasa, hányt. Azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A bélfala több helyen megsérült, át is szakadt, és szövődményes hashártyagyulladás is kialakult nála. Gyógyulása több hónapig tartott, később 40 százalékos rokkantságot állapítottak meg.

A vádlott a bíróságon elmondta, nagyon sajnálja a történteket, nem akart komoly sérülést okozni kollégájának. Úgy fogalmazott, “csupán egy pillanat műve volt az egész”, dulakodás, esés közben véletlenül húzta meg a pisztoly ravaszát.

Áldozata arról beszélt, hogy komolyabb panaszai nincsenek, nehéz fizikai munkát azonban nem tud végezni. A férfi vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére ötmillió forintos igényt nyújtott be.

A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik