Közélet

Késes rabló sétált be a rendőrségre

kés (kés)
kés (kés)

Azután adta fel magát, hogy megtudta, a rendőrök már keresik.

A páros a napokban bent be a hatvani házba. Épp a bejárati ajtónál álltak, amikor a tulajdonos kiszúrta őket. A 60 éves asszony kérdőre vonta a rablókat, mit keresnek az otthonában, erre egyikük odaszaladt hozzá és egy hosszú kést szorított a torkához. Mindeközben társa kitépte a nyakában lévő láncot. Ezután kiszaladtak, majd kocsiba pattantak.

Egyiküket – egy budapesti férfit – a rendőrök rövid idő alatt elfogták. A tettes kihallgatásán elmondta, társával korábban már loptak ebből a házból. Az egyenruhások őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Cinkosa ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A férfi nem várta meg, hogy elkapják, miután megtudta, hogy keresik, önként feladta magát Budapesten. Egyebek mellett rablás miatt indult eljárás ellene. Társához hasonlóan ő is előzetesbe kerülhet.

Csütörtökön egy fegyveres rabló döntött ugyanígy. A tettes társával hétfőn rabolt ki egy zálogházat, maszkban, fegyverrel, kalapáccsal felszerelkezve. Egyikükön már másnap rajtaütöttek a terrorelhárítók. Társa ellen pedig ugyancsak körözést adtak ki. A férfi végül csütörtökön feladta magát, tette ezt éppen azelőtt, hogy elrajtolt volna elfogására szervezett akció.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik