Közélet

Öngyújtóval rabolta ki a postát

kamupisztoly (kamupisztoly)
kamupisztoly (kamupisztoly)

A tettes hamarosan bíróság elé áll.

A 39 éves férfi tavaly, december elsején pakolta ki a tatabányai postahivatalt. Délelőtt sétált be az épületbe, kezében egy kődarabbal, amelyet pillanatokkal később használt is: bedobta vele az üvegablakot, amely mögött az alkalmazottak ültek, majd sebesen bemászott az elkülönített területre. Ezután előkapott egy pisztoly formájú öngyújtót, azzal fenyegetőzött. Miután zsákmányolt valamennyi pénzt, elmenekült. A tatabányai rendőrök keresni kezdték,  fantomkép is készült.

Három nappal később újabb bűncselekmény történt a városban. December 4-én hajnalban az akkor még ismeretlen tettes egy vegyesboltba tört be, különböző élelmiszereket vitt magával. Pechjére az üzletben felszerelt kamerák rögzítették az eseményeket, a felvételen látható férfi pontosan úgy nézett ki, mint a grafikán szereplő rabló.

A nyomozóknak sikerült azonosítani a tettest, akit másnap el is fogtak. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folyt az eljárás, egészen mostanáig. Az ügyet a rendőrség lezárta, a keletkezett iratok már az illetékes ügyészségen vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik