Közélet

Késsel fenyegette a rendőrt a menekülő orvvadász

vadász (vadász, )
vadász (vadász, )

A férfi háza tele volt fegyverekkel és csapdákkal.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított csütörtökön, késő délután Szentmártonkáta és Tápiószecső között vadászott két kutyájával, méghozzá tiltott módon. Egy mezei nyulat sikerült elejtenie, illetve megpróbált elfogni egy őzet is. Az utóbbi állat eszmei értéke  több mint 150 ezer forint.
Ténykedését kiszúrta egy hivatásos vadász és egy szolgálaton kívüli nagykátai rendőr. Megpróbálták feltartóztatni, ám a férfi ekkor előhúzott egy kést, és azzal fenyegette üldözőit. Ennek ellenére több kilométeren át a nyomában voltak. Végül a kiérkező egyenruhásoknak egy szántóföldön sikerült útját állniuk.

Nyomozók mentek a férfi házába, kiderült, hat darab engedély nélküli puskát, éles lőszereket, egy kicsiszolt sorozatszámú golyós kispuskát és két légfegyvert is tart „készleten”. Ráadásul számos különféle méretű, vadállatok befogására alkalmas, de tiltott vadászati eszköznek minősülő csapda is előkerült. Ezeket a rendőrök lefoglalták.

A férfit őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki tiltott vadászati módon elkövetett állatkínzás, lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik