Közélet

Öt évet kapott a szegedi rabló

Tokoli-borton(10)(960x640)(1).jpg (Tököli börtön)
Tokoli-borton(10)(960x640)(1).jpg (Tököli börtön)

A bűncselekmény is épp öt évvel ezelőtt történt, és korábban már ötször volt büntetve a férfi.

Öt év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2008-ban rabolta ki egy szegedi cég Fonógyári úti telephelyét. Az ítélet szerint a korábban ötször büntetett Kanász Csaba egy ismerőse kamionsofőrként dolgozott egy szállítmányozó cég szegedi, Fonógyári úti telephelyén. A kamionos megtudta, hogy a vállalkozás rendszeresen nagy mennyiségű készpénzt tart a házipénztárban, és ezt elmondta ismerősének is.

Kanász Csaba elhatározta, hogy a telephely házipénztárából megszerzi az ott tárolt pénzt, ehhez az eljárás során ismeretlenül maradt két társa segítségét kérte. 2008. április 16-án az éjjel bementek a telephelyre, ezt észrevette az ott dolgozó 64 esztendős éjjeliőr, és el akarta zavarni az elkövetőket. A férfiak erre különböző eszközökkel addig ütlegelték az idős férfit, amíg az összeesett, majd megkötözték az egyik feltört irodából magukhoz vett számítógépkábellel, és a kazánházba zárták.

Ezután az elkövetők magukhoz vették a cég pénzkazettáját, melyben ötmillió forint és tízezer euró volt. Távozásukat követően az éjjeliőr – kiszabadítva magát a kötelékből és a kazánházból – értesítette a rendőrséget. A férfit a bíróság jelentős értékre elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésében mondta ki bűnösnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik