Közélet

Megtört a hummeres gázoló

Fordulat történt a Kenéz Imre motoros rendőrt elgázoló osztrák férfi ügyében. A legutóbbi szembesítésen többször is bocsánatot kért a történtekért Kenéz járőrtársától.

Az októberi halálos gázolásnál segédkező Móra Ferenc a delmagyar.hu-nak azt mondta, hogy egy rendőrségi telepen tartotta az ügyészség a szembesítést. A lefoglalt Hummereken bemutatták, hogyan fogták le a férfit, miután Apátfalván elgázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

A lap azt írja, hogy a tragikus eset óta eltelt fél évben a külföldi 30 kilót fogyott, de eddig semmilyen megbánást nem tanúsított, sőt, testi sértéssel vádolta elfogóit. A múlt héten az ügyészség a szemtanúkkal és Kenéz Imre járőrtársával is újra szembesítette. Először a katonai ügyészségen találkoztak, ahol a renőrnek az osztrák szemébe kellett mondania, hogy mi és hogyan történt. A kérdések után Thomas B. változtatott korábbi állításán, és elismerte: Kenéz nem bántotta. Utána kimentek a rendőrségi telepre, ahol a lefoglalt autókat tárolják. Ott újra megmutatták, hogyan fogták el a hummerest. A lap szerint véglegesen megdőlt a védelem állítása, miszerint Thomas B. azért gázolta el Kenéz Imrét, mert járőrtársa könnygázt fújt az osztrák sofőrre.

Móra Ferenc a szembesítés után azt mondta, hogy szerinte megtört a férfi. A korábbiakhoz képest nagyon megviselt volt, amikor beült az autójába, kiborult. Az autó műszerfaláról a kislánya kacsáját akarta magához venni, de nem engedték neki.

Mint ismert, tavaly ősszel négy német rendszámú terepjáró száguldozott Apátfalvánál, a 43-as főúton. A sebességmérő rendőrök motoros kollegájuktól kértek segítséget az elfogáshoz. Üldözőbe vették a terepjárósokat, de az egyik nem akart megállni, végül átgázolt az egyik rendőrön. Társa tüzet nyitott, a Hummerben ülő  férfi súlyosan megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik