Közélet

Ötven embert csapott be egy miskolci férfi

rendőrség (police, )
rendőrség (police, )

A rendőrség üzletszerűen elkövetett, kisebb kárt okozó csalás gyanúja miatt vádemelést javasol ellene.

A feljelentő 2011 októberében rendelt egy mobiltelefont az interneten, amelynek 65 ezer forintos vételárát át is utalta a megadott bankszámlára, a készülék azonban nem érkezett meg. Nem sokkal később egy 33 éves, miskolci férfit hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók, és az egész országra kiterjedő csalás részleteit tárták fel.

Az üzletszerűen elkövetett, kisebb kárt okozó csalás miatt az összes ügyet egyesítették. A vizsgálat végére több mint ötven sértettet sikerült felkutatni Soprontól Ajkán, Dorogon, Budapesten, Pécsen, Kiskunlacházán, Miskolcon, Mátészalkán át Kisvárdáig.

A megvételre ajánlott tárgyak között volt többfajta értékes mobiltelefon, gépkocsilámpa, fényképezőgép, könyv, hangfal, radiátor, redőny. A csaló szolgáltatásokat is ajánlott: ablakcserét, gépkocsilízing átvállalását, nem létező szállást, és kintlévőséget is rendezett volna. A csaló jogtalanul megszerzett iratokkal több telefon-előfizetést is kötött, majd nem fizette a szolgáltatást, ezért ezekben az esetekben is csalás és magánokirat-hamisítás miatt folyik ellene eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik