Közélet

6 centis lyuk volt a gyomrán – belehalt

műtét (operáció)
műtét (operáció)

Kártérítést követel a kórháztól a medgyesbodzási Zahorecz Tibor családja.

A 49 éves korában elhunyt férfi hozzátartozói azt állítják, Tibor 5 napig úgy feküdt a kórházban, hogy nem vették észre a gyomrán tátongó 6 és fél centis lyukat – írja a Bors.

A világéletében makkegészséges férfi 2011 júniusában fordult panaszaival orvoshoz, aki tüdőgyulladásra gyanakodott. A későbbi vizsgálatok azonban kiderítették, Tibor szervezetét a rák támadta meg, s beutalták Deszkre, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházába. A kemoterápiai kezeléstől azonban belázasodott, a hasa felpuffadt. Az ultrahangvizsgálat gyomorfekélyt állapítottak meg nála, és mivel a vesefunkciója is teljesen leállt, az orvosok művesekezelésre küldték a szegedi klinikára. Ott megállapították, hogy egy 6 és fél centis lyuk van a gyomrán. Azonnali életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de akkorra már hashártyagyulladást kapott, és teljesen legyengült. Tibor 5 nappal később meghalt, a boncolási jegyzőkönyv szerint a halálát vérmérgezés okozta.

A család 5 millió forintos kárigényt nyújtottunk be a kórházhoz, ám az intézménynél azt állítják, nem felelősek a beteg haláláért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik