Közélet

Fára akasztották az örökbefogadott kutyust

A tettes egy cipőfűzőt használt.

A állatkínzó egy kecskeméti játszótéren akasztotta fel a kutyust egy cipőfűző segítségével, egy iskola előtti parkban. Az állatvédőket sokkolta a látvány. A Menhely az Állatokért Alapítvány ebrendészeti ügyeletét a reggeli órákban a helyi rendőrkapitányság értesítette a történtekről – írja a baon.hu.

A kutya ismerősnek tűnt az ebrendésznek, így utánanézett a nyilvántartásban. Hamar György, a Menhely az Állatokért Alapítvány szóvivője az internetes portálnak elmondta, sajnálatos módon kiderült, hogy Bosco több hónapig menhelyük lakója volt,  tavaly októberben fogadták örökbe.

Az öt év körüli, chippel ellátott fajtatiszta foxterriert tavaly májusában fogták be Kecskeméten, ezután került a menhelyre. Bosco az alapítvány munkatársai szerint rendkívül ragaszkodó, emberbarát. Igazi túlélőnek tartották. Amikor befogták, rendkívül rossz állapotban volt, ám a csaknem három hónapos gondos orvosi kezelésnek és az állatgondozók gondoskodásának köszönhetően teljesen felépült.

A szóvivő elmondta: az örökbefogadásról is átadták az információkat a rendőrségnek, ahol nyomozás indult a brutális kutyaakasztással kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik