Közélet

Áldozatot csinált magából a békési zsaroló

bilincs (bilincsben, )
bilincs (bilincsben, )

A nő kihasználta ismerősét, azt hazudta, fenyegetik. Pénzt kért, és kapott is.

Két, zsarolással gyanúsítható párost fogtak el a rendőrök az elmúlt két hétben Békés megyében. Összesen négy ember kezére került bilincs, azóta mind előzetes letartóztatásban vannak.

Az első ügy hetekkel ezelőtt kezdődött. Az átvert férfi a rendőröknek elmondta, külföldön dolgozik, múlt hónapban tért haza Magyarországra, Békés megyébe, ekkor találkozott össze régi ismerősével. Beszélgettek, és a nő előadta neki, hogy zsarolják. Pénzt követelnek tőle és fenyegetik. Hol azzal, hogy megverik, hol pedig azzal, hogy végeznek vele. Úgy érezte, segítenie kell rajta, ezért 550 fontot adott neki.

A nő nemsokára ismét jelentkezett, telefonon hívta fel ismerősét. Azt mondta, elrabolták, kínozzák, és a tettesek tudni akarják, kitől szerzett pénzt, és sajnálja, de ha tovább bántják, el fogja árulni. Az állítólagos emberrabló is a telefonhoz ment és fenyegetőzött egy sort.

A férfi félt, hogy neki és a nőnek is baja eshet, ezért elment a rendőrségre. A nyomozók hamar rájöttek, a bejelentőt megvezették. Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a magát áldozatnak beállító nőtől senki sem követelt pénzt, csupán azért találta ki történetét, hogy társával együtt minél több pénzt szakítsanak le áldozatukról.

A párosra akkor csaptak le az egyenruhások, amikor az „emberrabló” átvette a pénzt az utcán. A nő is ott volt. A férfi 260 ezer forintot nyújtott át a zsarolónak, ezután léptek oda hozzájuk a rendőrök. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették.

Ezekben a napokban már a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozói is egy hasonló ügyön dolgoztak. Zsarolás miatt rendeltek el nyomozást, miután ismeretlenek megfenyegettek egy férfit és pénzt követeltek tőle. Áldozatuk úgy döntött, hogy fizet, ezért múlt hét csütörtökön találkozott velük Mezőhegyesen. Ám meglepetésükre rendőrök is érkeztek a helyszínre. A páros is rács mögött végezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik