Közélet

Vannak még járhatatlan utak

havazás (havazás, )
havazás (havazás, )

Nyolc alsóbbrendű út rendületlenül tartja magát, továbbra is járhatatlanok. A főútak jégbordásak, némelyik határátkelőnél pedig dugó van. A gépek még mindig takarítanak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának hétfő reggel 7 órai összesítése alapján már csak nyolc alsóbbrendű mellékút járhatatlan Komárom-Esztergom megyében a korábbi hófúvások miatt. A szakemberek éjszaka is folyamatosan dolgoztak az utak felszabadításán és a már járhatóvá tett utak szélesítésén. A reggeli fagyok miatt azonban több fő- és mellékúton csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők, ezért a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a mai napon is fokozott óvatossággal vezessenek.

Tovább dolgoznak a gépek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei és munkagépei éjjel és a reggeli órákban is folyamatosan dolgoztak az utolsó járhatatlan utak felszabadításán. A megfeszített munkának köszönhetően Komárom-Esztergom megyében már csak nyolc mellékúton, Lábatlan térségében, Tardos és Bikol, Naszály és Grébicspuszta, Kocs és Nagyigmánd, Tata és Kömlőd, Bakonysárkány és Kisbér, az M1-es autópálya és Bana közötti mellékúton, valamint a szőnyi bekötőúton van érvényben teljes útzár.

Jégbordásak a főútak

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának hétfő reggeli jelentése alapján a főutak jégbordásak Tatabánya térségében, hóbordásak Kisbér környékén. A mellékutak jégbordásak Kisbér, Tatabánya, Pápa, Veszprém, Tapolca, Zalaegerszeg, Marcali és Nyírbátor közelében, letaposott havasak Sárvár, Székesfehérvár, Tamási, Paks, Szekszárd körzetében, hókásásak Győr tájékán, hóbordásak Ajka és Kiskunhalas térségében. Viharos erejű a szél Győr környékén, erős széllökésekre kell számítani Tatabánya és Ajka tájékán, így ezeken a területeken is érdemes óvatosabban vezetni.

Döcögés a határon

A kamionstop vasárnap este 10 órakor megszűnt, a rendőrség már a nap folyamán figyelmeztetett: emiatt várhatóan dugókra kell számítani. Így is lett, van, ahol még mindig vesztegelnek a járművek. Erre Nagylakon és Röszkén volt a legnagyobb esély az éjszakai órákban.

A jelenlegi állás szerint Röszkén, a személyforgalomban kell várakozással számolni, körülbelül 1 órával.  Ártándnál a kifelé tartó teherautósok állnak, nekik átlagosan 1 órát kell “pihenniük”. Záhonynál a személy- és a teherforgalom is döcög a kifelé vezető oldalon. Előbbieknek átlagosan egy 1, utóbbiaknak 3 órába telik, mire átérnek a határon.

Eshet és havazhat

Az előrejelzések alapján hétfőn főleg az Északi-középhegységben havazhat, emellett több megyében is ónos eső hullhat, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik