Közélet

Marad a kamionstop

kamionstop(960x640).jpg (kamion, kamionstop, )
kamionstop(960x640).jpg (kamion, kamionstop, )

A közlekedési tilalmat feloldották, de a teherautósok még hosszú órákig biztos nem folytathatják útjukat. Kivéve az első pihenőig.

Vasárnapra – a sokadik „elméleti normalizálódás” után – úgy fest, valóban helyreállt az ország vérkeringése. Búcsúzóul éjszaka még bedugult az M1-es, végül hajnalban bejelentették: Budapesttől Hegyeshalom felé megnyitották a sztrádát. Ennek ellenére nem volt megállás, főutakat, mellékutakat tisztítottak az éjjel.

Szabad, de csúszik

A rendőrség vasárnap délelőtt közleményben tudatta: visszavonták a közlekedési tilalmat, amelyet a Komárom – Esztergom Megyei Védelmi Bizottság rendelt el még csütörtökön. Az  intézkedés Kisbér, Komárom, Oroszlány, Tata és Tatabánya városát és térségeiket érintette.

Ennek ellenére az egyenruhások továbbra is azt kérik, aki teheti, ne induljon útnak. Amennyiben mégis, készüljenek fel a kedvezőtlen időjárási viszonyokra. A jármű legyen jó műszaki állapotban, téli gumival felszerelt, vigyenek magukkal ételt, italt, meleg ruhát, takarókat, elegendő üzemanyagot.

Figyelmeztetnek, Komárom-Esztergom megyében a hajnali hideg miatt megyeszerte jegesek, csúszósak az utak, ezért csak fokozott óvatossággal lehet biztonságosan közlekedni.

Kamionosok maradnak

Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt arról számolt be, hogy este 10 óráig érvényben marad a 7,5 tonna megengedett össztömegű és a veszélyes árut szállító közúti járműveket érintő kamionstop. Ugyanakkor a rendkívüli időjárási körülmények miatt utak mellett várakozni kényszerülő sofőrök járműveikkel elmehetnek az első pihenőig.

Nagylak újra mozgásban. Egyelőre.

Közben teljesen megszűnt a várakozás Nagylaknál. A teherautósok több órán át voltak kénytelenek várakozni. Az érintettek ismét beléphetnek Röszkénél és Nagylakon az országba, de csak a már említett első pihenőig.  A rendőrség szerint nem kizárt, hogy emiatt ismét dugó lesz errefelé.

Zala szabad. Kisebb utak még ellenállnak

Zalában is helyreállt a közlekedés, valamennyi út járható, miután az összes hóátfúvás miatt eltorlaszolt, síkos utat sikerült megtisztítani. A sármelléki repülőtér azonban vasárnap még nem fogad és nem indít repülőgép járatokat.

Fejérben még egyetlen egy elzárt – egy Sárkeresztúr és Sárosd közötti – útszakasz várja, hogy felszabadítsák. A közútkezelő szerint délre ezzel is végezhetnek.

Tolna megye közútjai is akadálymentesen járhatók, már a korábban lezárt három mellékutat is megtisztították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik