Közélet

Iskolai erőszak Kisvárdán

diáklányok verekednek (verekedés, )
diáklányok verekednek (verekedés, )

A vitából verekedés lett, előkerült egy fémvázas szék is.

Kapcsolódó cikkek

A verekedés kedd reggel történt az iskola egyik tantermében: a két lány először csak vitatkozott egymással, ám az idősebb tanuló végül rátámadt fiatalabb társára. Előbb puszta kézzel ütötte, majd egy fémvázas székkel bántotta 16 éves diáktársát.

A tanárok rendőrt hívtak, a támadót előállították, gyanúsítottként hallgatták ki. A kisvárdai rendőrség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított nyomozást a 17 éves dombrádi lány ellen.

Két évvel ezelőtt Gyöngyöspatán egy 10 éves fiút vertek meg úgy az iskolában, hogy utána három napig kórházban ápolták. Három idősebb, 12-13 éves gyerek elkapta, és – mint később mondták – szórakozásból addig ütötték, amíg elájult. Az iskola hivatalból feljelentést tett a rendőrségnél és a gyámhivatalnál.

Az iskola igazgatója akkor azt mondta, ezekkel a gyerekekkel rendszeresen vannak fegyelmi gondok, a szülők sem fogják vissza őket, amikor rendet tesz köztük, előfordul, hogy a szülők felháborodnak és fenyegetőznek mindenfélével, még a családja kiirtásával is. A verekedők a jegyző szerint már rengeteget hiányoztak a tanévben.

Korábban is több diák- és tanárverésről érkezett bejelentés az oktatási jogok biztosához, összességében azonban nem nőtt az iskolai erőszak Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik