Közélet

Horogkeresztet festettek romák házainak kapujára

horogkereszt(i) (horogkerszt, nagykanizsa)
horogkereszt(i) (horogkerszt, nagykanizsa)

A térfigyelő kamerák felvételeit is megvizsgálják, hogy kiderüljön, ki követte el a bűncselekményt.

A heol.hu beszámolója szerint hat hatvani ház kerítésére festett valaki horogkeresztet még pénteken. A nagyméretű svasztikákat fehér festékkel kenték a kapukra. Olyan ingatlanokat jelöltek meg, melyeket az önkormányzati vezetés szándékai szerint hamarosan szanálnak.

A Hatvani Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Baranyi Lajos Dezső a lapnak azt mondta, a rendőrség elvégezte a helyszínelést. A romáknak elképzelésük sincs, kik festhették a házakra a horogkereszteket.

Az önkormányzati hivatal vezetése sajnálkozását fejezte ki. Szikszai Márta jegyző arról tájékoztatott: megvizsgálják a térfigyelő kamerarendszer felvételeit, és ha valamilyen adatot találnak, átadják a bűnüldöző szerveknek, a közterület-felügyelet pedig kiemelt figyelmet fordít a cselekmény elkövetésének helyszínére, annak környékére.

Tavaly májusban Nagykanizsán történt hasonló eset. Akkor egy boltot összefirkáltak és több házat is megjelöltek. A helyiek a következő üzenettel szembesültek: „Megdögletek cigányok”, illetve „X-el jelöltek égni fogtok”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik