Közélet

Csőbe húztak két pesti rendőrt

rendőrség (police, )
rendőrség (police, )

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársától 25 ezer forintot kértek a korrupt egyenruhások. Már el is ítélték őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két munkatársa február 15-én délelőtt állított meg egy autót a XIII. kerületi Göncöl utcában, mert a rendszámtáblán lévő matrica szerint az autónak lejárt a műszakija. A rendőrök nem sejtették, hogy egy megjátszott, úgynevezett megbízhatósági ellenőrzésbe csöppentek, a sofőr a belső elhárításnál dolgozik.

Az egyik rendőr 25 ezer forintot kért azért, hogy a szabálysértési bírságtól eltekintsen, a társa sem ellenkezett. Mivel a sofőrnél csak 18 ezer forint volt, megelégedtek ennyivel. A pénz átvétele után a rendőrök csuklóján azonnal kattant a bilincs, majd előállították őket a Budapesti Nyomozó Ügyészségre.

A Fővárosi Törvényszék gyorsított eljárásban az elsőrendű vádlottra 22, a másodrendűre pedig 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki pénteken. Az ítélet egyelőre nem jogerős – tájékoztatta a Hír24-et a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik