Közélet

Pokoli toronnyá vált egy komlói panelház

Komló robbanás (Komló, Robbanás, Panel)
Komló robbanás (Komló, Robbanás, Panel)

Egy tévékészülék robbant fel, a négyemeletes tömbház egyik lakása teljesen kiégett. Az épületet kiürítették.

Robbanás miatt tűz ütött ki szerdán egy komlói társasházban, a tűzoltók megkezdték a tűz oltását és az épület kiürítését – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A detonáció valamivel két óra előtt történt a Nagyszántó utcai ház második emeletén, a lángok megfékezésére hét tűzoltó egység érkezett a helyszínre Komlóról és Pécsről. A szakemberek kiürítették az épületek. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy egy gázpalack okozta a bajt, Kasza Anett a korábban közölteket pontosítva elmondta: valószínűleg egy tévékészülék  robbant fel az első emeletén. A tűz második és harmadik emeleti lakásokra is átterjedt.

A lakók többsége visszaköltözhet otthonába, de két családnak ideiglenes szállást kell biztosítani, mert a lakásuk kiégett.


Fotó: MTI / Lendvai Péter

A bama.hu helyi kommentelői szerint a panellakás, amiben tűz keletkezett szinte teljesen kiégett. Összesen tizenegy tűzoltóautót számoltak meg a környéken.

Egy mentőhelikopter is leszállt az épület közelében. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, összesen két sérültet szállítottak el a helyszínről.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik