Közélet

Hurokkal fojtotta meg szomszédja kutyáját

Allatkinzas(210x140)(2).jpg (állatkínzás)
Allatkinzas(210x140)(2).jpg (állatkínzás)

Vádemelést javasol a zalaegerszegi rendőrkapitányság annak a férfinak az ügyében, aki hurokból készített csapdát szomszédja kutyáinak, az egyik eb elpusztult - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden honlapján.

A szerencsétlenül járt kutya gazdája azt mondta, hogy kedvencét szomszédja kerítése alá szorulva találta meg tavaly szeptember 28-án hajnalban, a bejárattól mindössze néhány méterre. A kutya már nem élt, nyaka beszorult a hurokba, amelyet a gyanúsított kívülről szerelt a kerítésre.

A 61 éves zalaszentlőrinci D. Ferenc kihallgatása során közölte: megbánta tettét, de többször szólt szomszédjának, hogy éjszakára ne engedje szabadon az ebeket, mert bemennek az udvarába és nem tud tőlük nyugodtan aludni. Az eb gazdája beismerte: ő is látta, hogy a kerítés alatt ki volt ásva a föld, és a kutyái többször is átmentek azon a nyíláson.

A zalaegerszegi rendőrkapitányság “maradandó egészségkárosodás vagy pusztulás okozására alkalmas módon elkövetett” állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte át az ügy iratait a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik