Közélet

Van már gyanúsítottja az Aranykéz utcai robbantásnak

aranykéz utcai robbantás (aranykéz utca, )
aranykéz utcai robbantás (aranykéz utca, )

15 év után hallgatták ki a feltételezett merénylőt.

A nyomozók szerint Jozef Rohác robbantott fel egy Polski Fiatot Budapest belvárosában 1998-ban P. Tamás megrendelésére – hangzott el az M1 Híradójában. A merényletben négy ember halt meg, köztük az olajügyeket jól ismerő és a rendőrséggel korábban együttműködő – Boros Tamás néven ismert – Boros József Károly vállalkozó.

Fülöp Tamás ügyvéd a hírműsorban elmondta, “tettesi minőségében gyanúsították meg”, nyereségvágyból, több ember ellen és sok ember életét veszélyeztető módon elkövetett emberöléssel kapcsolatosan közöltek vele gyanúsítást.

A szlovák férfinek hosszú a bűnlajstroma, őt gyanúsítják egyebek mellett Fenyő János médiavállalkozó 1998. február 11-ei megölésével is. Abban az ügyben már korábban kihallgatták.

Rohácról részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

A bűnözőt is védeni kell

Jozef Rohácot nemrég átszállították egy másik, biztonságosabb fegyintézetbe. Egy korábbi előzetesének elrendelésekor az állt az indoklásban, hogy a férfi biztonsága még a legszigorúbb börtönkörülmények között sem garantálható, illetve hogy a Fenyő-ügy vizsgálatát jelenleg is aktívan próbálják megakadályozni befolyásos érdekcsoportok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik