Közélet

Maszkos rablók rontottak a nénire

ehercsehi-rablo(960x640).jpg (rabló, elfogás, )
ehercsehi-rablo(960x640).jpg (rabló, elfogás, )

Nem bántották, de az összes pénzét elvitték.

A maszkos támadók másfél hete rontottak be a 79 éves asszony egercsehi otthonába. Az éjszakai „látogatók” kiabáltak, követelték a nénitől, hogy adja át nekik minden pénzét. Az idős nő nem mert ellenkezni.

Miután megkapták amit akartak, elmenekültek. A tettesek örülhettek, egészen mostanáig. A rendőrök ugyanis a csütörtökön elfogták őket. Három férfit állítottak elő, ketten részben beismerték a rablást, a nyomozók őrizetbe vették őket kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is. A férfiak otthonában az egyenruhások lefoglalták a bűncselekményhez használt maszkokat és kesztyűket.

Lecsaptak a támadókra (police.hu)

A rendőrség tájékoztatása szerint az elfogott harmadik férfi kihallgatásakor kiderült, ő ugyan a szóban forgó napon nem tartott cimboráival, azonban beismerte, hogy tavaly, december közepén hasonló módon rabolt ki valakit Egercsehiben. Ellene is eljárás indult.

Bár a 79 éves asszonyt nem bántották támadói, sok kortársa nem ilyen „szerencsés”. Nem is kell messzire menni: múlt héten fülelték le a rendőrök azt az Ercsiben portyázó rablóbandát, melynek fiatal tagjai több rablást is végrehajtottak az elmúlt hónapokban. Éjjel törtek rá otthonukban az idős emberekre, arcukat eltakarták. Áldozataikat megverték, nem egyszer elektromos sokkolóval bénították meg őket.

Az idei év egyik legmegrázóbb esete januárban történt Ózdon. Egy idős testvérpár otthonába rontott be a két brutális rabló. Áldozataikat vascsővel ütötték. Egyikük azonnal meghalt, testvére életveszélyes állapotban került kórházba. Esélyük sem volt menekülni. A tettesek kétezer forinttal lettek gazdagabbak. A páros azóta rács mögött ül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik