Közélet

Másodfokon a Hunvald-ügy

hunvald (hunvald)
hunvald (hunvald)

A fellebbezés csak egy évvel az elsőfokú ítélet után készült el.

Megérkezett a másodfokú bírósághoz az ügyészség fellebbezése a Gál György és társai ügyében első fokon tavaly februárban lezárult büntetőügyben – számol be róla a szombati Magyar Hírlap és Magyar Nemzet.

Mivel kiemelt ügyről van szó, az ítélőtáblának három hónapon belül ki kell tűznie a másodfokú eljárás időpontját – közölte a lapokkal az Fővárosi Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője. Czine Ágnes a Magyar Hírlapnak elmondta: a 440 oldalas elsőfokú ítélet írásba foglalása több hónapot vett igénybe, míg az ingatlancsalási ügy nyomozati iratai negyvenezer oldalt tesznek ki, ez az oka annak, hogy a fellebbezés csak egy évvel az elsőfokú ítélet után készült el.

Az elsőrendű vádlottat, Gál Györgyöt, a VII. kerületi önkormányzat volt szabad demokrata gazdasági bizottsági elnökét csalásért és vesztegetésért nyolc és fél év börtönbüntetésre, míg a másodrendű vádlottat, Hunvald György egykori szocialista polgármestert hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért másfél év börtönbüntetésre ítélték – ismertetik a lapok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik