Közélet

Videón a betörők. Ön felismeri őket?

Higgadtan, kapkodás nélkül rámolták ki a tatai lakást. Lassan egy hónapja keresi, de nem találja őket a rendőrség.

A bűncselekményt még január 30-án követték el. A videón jól látszik, ahogy a bűnözők bejutnak az épület kapuján, majd nem sokkal később táskákkal távoznak. Sem maszkot, sem kesztyűt nem használtak, úgy látszik, nem féltek a lebukástól.

A tulajdonosok arra értek haza, hogy a Május 1. úti otthonukat szétdúlták, az értékeket elvitték. Azonnal értesítették a rendőröket: a nyomozók megállapították, hogy a lépcsőházban működő két biztonsági kamera egyike rögzítette a betörőket. A felvételen jól látható, amint két férfi bemegy a lépcsőházba, majd a lopott cuccokat a ház előtt várakozó társuknak továbbítják. Ékszereket és iratokat vittek magukkal. A bűnözők ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás miatt indult nyomozás.

A tatai kapitányság a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikén várja azok jelentkezését, akik információval rendelkeznek a felvételen látható férfiakról, tartózkodási helyükről. Bejelentést személyesen is lehet tenni a rendőrségen, vagy bármely rendőrnél. A bejelentő adatait kérésre a rendőrség zártan, az ügytől elkülönítve kezeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik